JAUME CIFRE
La selecció ha aconseguit una fita històrica a Motril.

Espanya remunta un 0-2 a Alemanya i iguala el partit en una
segona part per recordar.
La selecció espanyola de Nacho Quereda ha fet una passa de gegant per classificar-se per l’Europeu de 2013 en empatar aquesta nit a dos gols davant la poderosa Alemanya. Les noies del combinat nacional han esgarrapat un punt en un partit que s’ha revolucionat a la segona part i, si els esdeveniments transcorren tal i com s’espera, el resultat aconseguit les catapultarà a la cita de Suècia.
Espanya ha sortit amb nervis i molt ímpetu al terreny de joc de l’estadi Municipal Escribano Castilla de Motril. Les ganes de fer-ho bé i la sensació de trobar-se en el moment òptim davant un rival tan poderós com l’alemany han jugat una mala passada a les locals, que han vist com les noies de Silvia Neid es feien amb el control de la pilota els primers minuts. Les noies de Quereda es deixaven la pell per contenir les embranzides visitants, però els 15 primers minuts s’han disputat pràcticament de manera íntegra en camp espanyol i amb alguns avisos perillosos per part de les alemanyes. La bona actuació d’Ainoha Tirapu sota pals i una línia defensiva ordenada han evitat que s’inaugurés el marcador, però al minut 27 el gol alemany arribaria en la primera badada de la rereguarda vermella. En un servei de córner, les jugadores alemanyes han guanyat la partida per dalt a les espanyoles i, sola dins l’àrea, Lena Goessling ha connectat un toc subtil amb el cap que superava per dalt l’estirada de Tirapu.
El gol ha tocat més el compte l’ànim de les espanyoles i, només tres minuts després, arribava el 0-2. En una gran internada alemanya per banda dreta, Ruth Garcia ha acabat introduint la pilota a la seva porteria involuntàriament després que el refús de Míriam colpegés les seves cames. Les alemanyes semblaven tenir el partit coll avall i, a l’altra banda del camp, les noies de Quereda han mostrat la seva pitjor versió del partit. Tot i així, tirant d’ofici, han aconseguit arribar al descans sense encaixar cap més gol i mantenir vives les opcions d’una hipotètica remuntada.
Al segon temps les locals han sortit decidides a plantar cara, però tot i així el primer ensurt l’han donat les alemanyes. Una bona acció de Bajramaj ha acabat amb un xut al pal de la porteria defensada per Ainoha que a punt ha estat de ser la sentència definitiva. Aquest pal, però, ha significat un punt d’inflexió al partit i les espanyoles, que estaven desplegant un bon joc tot i encara no haver posat a prova la portera visitant, han despertat de cop i s’han llençat a pel partit.
Amb les línies més estirades i alguns canvis posicionals de les jugadores d’avantguarda, al minut 57 ha arribat el gol de la il•lusió per Espanya. En un córner servit en curt, Vero Boquete s’ha acomodat la pilota dins l’àrea germana per clavar l’esfèric al mateix escaire de la porteria d’Angerer. L’acció, un autèntic golàs, ha servit per consolidar els ànims d’una selecció que ja havia sortit del vestidor amb un altre ànim. Amb més de mitja hora per davant, els dubtes s’han apoderat de l’expedició alemanya i fruit dels nervis la seleccionadora visitant, Silvia Neid, ha estat expulsada per protestar una decisió arbitral. Quan pràcticament Neid encara abandonava la zona de banquetes, l’alemanya Celia Okoyino ha tornat tenir la sentencia a les seves botes, però de nou Tirapu ha desbaratat l’ocasió en el que podria ser l’aturada de la nit.
L’ocasió d’Okoyino ha desfermat les hostilitats entre els dos equips. A partir d’aquest moment, els dos conjunts s’han bolcat completament a l’atac i les accions de perill es succeïen a una i altra porteria a un ritme frenètic. Semblava que, tot i seguir portant més perill les alemanyes, el gol podia caure per qualsevol dels dos bàndols i això, tal i com s’anaven esgotant els minuts, ha deixat d’interessar al conjunt visitant. Tant era així, que Alemanya s’ha encarregat de frenar la sortida de pilota espanyola amb faltes durant els darrers 15 minuts, però tot i les dificultats, encara quedava l’esclat de glòria per la selecció.
Al minut 90, quan semblava que el resultat es mantindria inamovible, Willy ha aparegut per signar el definitiu empat a 2. La jugadora andalusa, que acabava d’entrar al terreny de joc, ha aprofitat un refús d’Angerer a xut de Priscila Borja per, amb molta serenor, enviar la pilota a la xarxa per sobre de la portera batuda. Era el 2-2 i llavors si que ja, després de la lògica celebració, no hi hauria temps per més. Espanya s’ha permès el luxe de tancar el partit amb el control de la pilota i sense patir davant una selecció que ara per ara, és una de les màximes favorites per fer-se amb l’Europeu de 2013.
Amb aquest empat Espanya es manté líder del grup amb 13 punts, 3 més que Alemanya, que compta amb un partit menys. Si es compleixen els pronòstics, i tot i encanixar una derrota a Suïssa, les de Nacho Quereda compten amb moltes possibilitats de classificar-se per l’Europeu de Suècia com “millor segon classificat” de tots els grups.
Espanya (2): Ainhoa; Mirian; Ruth; Sonía Bermúdez (Willy Romero, min 89); Vero Boquete; Adriana (Vicky, min.93); Marta Corredera (Priscila, min 84) Silvia Meseguer; Eli Ibarra; Marta Torrejón; Sandra Vilanova
Alemanya (2): Angerer; Schmitdt; Bartusiak (Krahm, min 48); Babett; Laudehr; Behringer; Popp; Okoyino Da Mbabi (Muller, min.79); Odebrecht; Bajramaj; Goessling;
Gols:
26’ 0-1 Goessling
30’ 0-2 Ruth (p.p)
57’ 1-2 Vero Boquete